SZC logo

Tatabányai Szakképzési Centrum

OM kód: 910006/014 | 2800 Tatabánya Pilinszky János u. 3

Intézmény logo

TSZC Fellner Jakab Technikum és Szakképző Iskola

HírekKözérdekű adatokCLASSROOMKRÉTA
Széchenyi 2020

Felnőttek szakmai oktatása

Minden 16. életévét betöltött személy (felső korhatár nélkül) részt vehet a felnőtteknek meghirdetett képzésekben. Az első két szakma (az első szakmai vizsga befejezéséig, a második szakma esetén legfeljebb három tanéven keresztül) megszerzése mindenki számára ingyenes. Az iskolákban lehetőség van rugalmas keretek között, akár munka mellett rövid idő alatt szakmát tanulni. A felnőttek emellett több mint 400, szakmai képzés keretében megszerezhető, szakképesítés közül választhatnak.

Technikumi szakmai oktatásba az érettségivel rendelkezők, szakképző iskolai szakmai oktatásba pedig azok kapcsolódhatnak be, akik a középiskola tizedik évfolyamát teljesítették. A szakmai képzésben való részvétel feltételeit és a képzés időtartamát a Programkövetelmények (PK) határozzák meg. A tanórákat heti 2-3 alkalommal az esti órákban vagy hétvégi napokra szervezik, az elméleti órák nagy részét az online térben tartják az intézmények.

A gyakorlati ismereteket tanműhelyben vagy valós gazdasági környezetben, duális képzési partnereknél sajátíthatják el a képzésben részt vevők. A szakmát tanulók szakmai oktatása ágazati alapoktatásból és szakirányú oktatásból áll, és szakmai vizsgával zárul. A  vizsgát sikeresen teljesítő vizsgázók technikusi oklevelet vagy szakmai bizonyítványt szereznek, amely államilag elismert szakképzettséget tanúsít.

A szakképesítés megszerzésére irányuló szakmai képzést képesítő vizsga zárja, és a sikeresen vizsgázók államilag elismert szakképesítést tanúsító képesítő bizonyítványt kapnak.

Felnőttként az iskolában szakmákat és szakképesítést is szerezhetek?

Igen. Az első két szakma megszerzését felnőttképzési jogviszonyban is ingyenesen biztosítja az állami szakképző intézmény és az együttműködési megállapodással rendelkező nem állami szakképző intézmény annak, aki a szakképzésben ingyenes részvételre jogosult. Ingyenes képzéseinken az első képesítő vizsga letételéig térítésmentesen tanulhatnak azok, akik még nem rendelkeznek az új szakképzési rendszerben szerzett szakképesítéssel

Munka mellett is tudok szakmát vagy államilag elismert szakképesítést szerezni?

Az iskolák a felnőttek számára mind a szakmai oktatást, mind a szakmai képzést rugalmasan, akár munka mellett, rövid idő alatt szervezik meg, gyakran az esti órákban, akár hétvégén is. Az egyes intézmények képzési programja sokszor ezért is tér el egymástól, igazodva a Képzési és Kimeneteli Követelményekben, szakképesítés esetén a Programkövetelményekben meghatározott tartalmakhoz és a helyi igényekhez.


Szakmák

Fodrász

Szépészet


Tovább

Gépi és CNC forgácsoló

Gépészet


Tovább

Gyártósori gépbeállító

Specializált gép- és járműgyártás


Tovább

Központifűtés- és gázhálózatrendszer-szerelő

Épületgépészet


Tovább

Szakmakínálat az új Szakképzési törvény szerint

Általános iskola 8 osztályára épülő képzések:

szakma

azonosító száma

szakma megnevezése
4 0715 19 06 Gyártósori gépbeállító
4 0715 10 07  Gépi és CNC forgácsoló 
4 0715 10 08  Hegesztő 
4 0715 10 09  Ipari gépész 
4 0732 07 03 Központifűtés- és gázhálózatrendszer-szerelő

 

Érettségire épülő képzés:

szakma

azonosító száma

szakma megnevezése
5 1012 21 01 Fodrász

Részletes tájékoztatás:
Vörösné Farkas Zsuzsanna műszaki igazgatóhelyettes, +36-70/400-6937

 

Tájékoztatás a szakképzésről szóló törvény végrehajtásáról az IKK (INNOVATÍV KÉPZÉSTÁMOGATÓ KÖZPONT) honlapjáról https://api.ikk.hu/v1/media/576

E-Jelentkezés:

 https://ejelentkezes.e-kreta.hu/jelentkezes 

(A megjelenő oldalon az iskolához be kell írni a Fellner szót és a keresésre kattintani. Így megjelenik az iskola, ahol a jelentkezésre kattintva lehet választani a szakmakínálatból és jelentkezni.

Jelentkezési lap pdf formátumban letölthető az alábbi linkre kattintva:


Partnereink

SZC logo

Tatabányai Szakképzési Centrum


TSZC Fellner Jakab Technikum és Szakképző Iskola

2800 Tatabánya Pilinszky János u. 3

Telefon: +36-70-684-8767

E-mail: tiszkk.fellner@gmail.com; fellner@tszc.hu

OM azonosító: 910006/014

Felnőttképzési nyilvántartás száma: E-001303/2015; E/2020/000065


2024TSZC Fellner Jakab Technikum és Szakképző Iskola